Søg
Login
Login faciliteten anvendes p.t. kun af medlemmer der opdaterer hjemmesiden.
 Start Fra medlem til medlem Historier / Beretninger > Nyhedsbrev fra Maj

Nyhedsbrev Maj

Nyhedsbreve fra Maj Henningsenalt

Sommer 2011

Så er jeg tilbage i Danmark igen, hvor eksamenerne venter på DTU.

Selvom mit knæ ikke blev klar til World Cup, VM og Europa Cup i år, blev det alligevel en lang sæson med næsten 12 uger på ski.

Da jeg først blev klar til at hoppe igen i midten af april, var der i størstedelen af sæsonen fokus på min teknik, hvor jeg især har arbejdet med fart og position. Det har krævet stor selvdisciplin at arbejde med samme fokus hele sæsonen, men det er samtidig en fantastisk følelse, når tingene begynder at lykkedes og man kan køre pukkelsporet hurtigere og med bedre kontrol. Nu glæder jeg mig til at kunne komme igang med hoptræningen, der først udføres på trampolin og vandrampe, herefter blød sne og til sidst pukkelsporet.

Målet er til næste sæson, at jeg kan stille op i konkurrencerne med en stor 360 på det ene hop og et flip på det andet. Det ville sværhedsmæssigt matche de bedste løbere og er samtidig hop, der er fremtid i med henblik på VM 2013 og OL 2014.

Men tilbage til sæsonen der gik. Det blev nemlig også til en enkelt konkurrence: DM!
Det foregik i Tignes i påsken og var en stor succes. Gustav Muus - min holdkammerat - var manden bag planlægningen og han havde lavet et program, der mere end matchede tidligere DM konkurrencer. Konceptet var: En bane af international standard, Internationale dommer og duals afvilking.

Fredag var konkurrencedag, men allerede mandag stod banen klar til træning, hvor alle der havde lyst, kunne komme forbi og træne i sporet og få feedback af vores landstræner Ales Span. Et tilbud rigtig mange tog imod. Jeg var ret spændt på hvordan det ville gå, da det var første gang jeg skulle hoppe igen og køre et helt spor efter min skade. Men jeg lagde godt ud: med fart, god teknik og store hop. Desværre stoppede denne fremgang efterhånden som ugen skred frem. Jeg tænker det primært skyldes den manglende konkurrencedeltagelse, hvilket gjorde, at mine nerver i den grad påvirkede mig og sendte mig teknisk ud på noget af en rutsjetur nedad.

Jeg stillede op til kavlifikationen fredag med en flækket læbe og en manglende selvtillid. Hoppene blev skiftet ud med nogle sikre basishop, da jeg desværre ikke kunne sætte min 360 ordentlig på dagen - heraf den flækkede læbe. Første konkurrence i 3 år hvor min 360 ikke sad. Meget frustrerende og mit kvalifikationsløb blev herefter. Ind på en 2. plads efter Line Cramon, der viste flot teknik og hurtighed.

Men intet er afgjort før finalerne er kørt og efter semifinalesejren var i hus gjaldt det finalen mod Line. Det var lige ved at blive til en tyvstart fra min side, hvorfor Line kom væsentligt hurtigere ud af starten end jeg gjorde, men i midten af sporet fik jeg sat tempo på og indhentede hende inden 2. hop og kom således først over mållinjen. Dette afgjorde formentlig finalen og jeg endte med sejr.

Aldrig har jeg været så glad for en DM guldmedalje!

Derudover var jeg meget glad for at se alle de piger der stillede op, som samtidig også gjorde, at det blev et officielt DM. Tak til Freeride DM for at levere fantastisk underholdning imellem mine egne træningsløb. Og sidst et stort tak til de søde roommates jeg havde dernede, som ikke var sene til at heppe på mig og fejre sejren dagen igennem!

Tilbage til den danske sommer og bøgerne. Nu ser jeg frem til at eksamenerne er afviklet, så jeg kan tage hul på en vandrampesæson i delvist Danmark, Holland og Østrig, Krydret med Mountainbike og oplæring i kitesurfing herhjemme!

God sommer!
Maj Beldring Henningsen

www.majhenningsen.dk


Jan. 2011

Optræning og en ny sæson.

Så blev det en realitet, at jeg ikke når at blive klar til VM i Deer Valley i pukkelpiste. Siden jeg blev clearet til skiløb af fysioterapeuterne har jeg ellers kæmpet en kamp for at kunne blive klar til at gøre revanche på VM banen i Deer Valley, hvor jeg sidste år brækkede lårbenet og fik korsbåndsskade til en World Cup afdeling. Men ingen revanche i år.

Jeg er tilbage i pukkelbanen, men hoppene mangler stadig, så istedet bliver denne sæson dedikeret træning, så jeg er 100 % klar til World Cup cirkusset næste sæson og samtidig starter en satsning frem mod OL 2014 i Sochi.

Jeg savner konkurrencerne, men teknikken i puklerne har forbedret sig væsentligt siden skiløbet med genoptaget, så jeg har store forventninger til fremtidens konkurrencer!

Jeg træner p.t. i Slovenien med den slovenske træner Ales Span. Vores dage hernede ser ud som følger:

  • 08:00 Morgenmad
  • 09:00 Afgang til bane nr 1
  • 10:00-13:00 Træning i bane nr. 1
  • 14:00 Frokost og retur til hotel
  • 18:00 Afgang til bane nr. 2
  • 18:30-20:30 Træning på bane nr 2 hvor der er lysløjpe
  • 20:30 Aftensmad og retur til hotel.

Det er hård træning, men det er effektivt! Resten af sæsonen står på yderligere træning i Slovenien, hvor der skal indøves nye hop efter et forhåbentligt godkendt lægetjek og så er planen at slutte sæsonen af med DM i påsken. alt

Håber I alle nyder sneen ude eller på hjemmebanen i Vallåsen

Skihilsner fra Maj

27. jan. 2010

Hej Alle.
Så gik den sæson.

Desværre overstået to måneder tidligere end planlagt, da jeg fik en korsbånds-skade i venstre knæ under træningen til den næstsidste World Cup inden OL.
Generelt var træningsdagene i Deer Valley forfulgt af sort uheld, idet der røg 8 knæ på to dage i en bane, der ellers kan kategoriseres som en af de lettere i World Cuppen.
Men nu venter en operation i starten af marts og så er planen ellers at blive klar til næste sæson, hvor der bl.a. er VM i Deer Valley - så ser frem til revanche i samme bane.

Det er dog samtidig en meget ærgelig følelse jeg sidder tilbage med.
Det ser ud til, at hvis jeg var blevet på benene, havde jeg siddet med en OL billet i hånden nu. Min bedste placering denne sæson var en 34. plads i Calgary, hvilket lige nu ville have været nok til at komme til OL, men da min status hos det internationale skiforbund nu er skadet, er pladsen blevet tilbudt nationerne under mig.
Udover det, går man jo også glip af en sæson, der snemæssigt ser ud til at blive en af de bedste i lang tid i Europa.

Håber I alle får nogle gode uger i sneen. Blev jo ikke helt snydt, da jeg stadig nåede 8 konkurrencer i år, nu venter der bare andre udfordringer frem til næste sæson.

Ski hilsner fra Maj

13. jan. 2010

Hej !

Mit venstre korsbånd er røget under træningen igår her i Deer Valley.

Så nu er OL drømmene definitivt slukket indtil 2014. Jeg er ekstrem ærgerlig, da jeg havde fået blod på tanden efter mine tilfredsstillende resultater i Calgary. Oveni det lå banen i Deer Valley rigtig godt til mig. Lavede nogle super træningsløb og var meget optimistisk.

Desværre sker der det, at jeg efter hop nr 2, rammer den første pukkel på en måde så mit korsbånd ryger lige med det samme. Ingen tvivl. Og dette var også meldingen på hospitalet.

Men nu ser jeg fremad. Jeg kommer hjem på søndag regner jeg med, og så har jeg jo fået adgang til Team Danmark hvor jeg håber de kan ordne knæet så hurtigt som muligt så jeg kan blive klar til sommertræning. Der er VM her i Deer Valley om et år, og det bliver nok tanken om det, der skal holde humøret oppe under genoptræningen.

Men pt er jeg nogenlunde ovenpå. Kunne ikke rigtigt have gjort noget om. Har trænet ekstremt hårdt det sidste år for at blive klar til det her og jeg kørte efter evne. Sort uheld kalder man det vist. Der røg desuden 2 andre atleter på næsten samme tid, og de misser deres OL udtagelse, da det ene var korsbånd og det andet hofte. Så der hang vist en sort sky over banen i 15 minutters tid..

/ Maj

10. jan. 2010

Hej Alle.

Så kom jeg igang med world cuppen i 2010!

I world cup premieren i Finland i december fik jeg en 43 og 44 plads, hvilket jeg meget gerne ville forbedre her i Calgary. Blev dog noget skeptisk da jeg først mødte banen, da den helt klart hører til de sværeste i verden. Stejle landinger og et knæk på midterstykket, hvor banen gik fra en vinkel på 20 grader til 33 grader, gjorde det ekstremt svært at lave et godt løb fra top til bund, og det blev til rigtig mange styrt i træningerne.

I konkurrencerne fik jeg dog kørt hele banen og det blev til en 35. plads førstedagen og 34. plads andendagen ud af i alt 44 i damerækken. Stadig et stykke op til den top 30, som delvist udgør OL kvalifikationen i år, men samtidig et resultat jeg er meget tilfreds med.

Næste stop bliver Deer Valley i USA, hvor der er World Cup d. 14. og 16. januar.

Hilsen Maj


6. jan. 2010

Er netop landet i Calagry, hvor der er World Cup d. 8 og 9. januar.

Her har jeg 2 af de sidste 4 chancer har for at kvalifcere mig til OL. De sidste to er i Deer Valley d. 15. og 16. januar og når de er overstået går turen tilbage til Europa Cuppen.

Jeg skal avancere ti pladser i World Cuppen for at kunne komme i betragtning, så selvom chancerne er små, skal de udnyttes fuldt ud. Kodeord er fart og højde på hoppene.Der er 15 løb på Kalenderen de næste 2 måneder, så hvis OL glipper, bliver det stadig en sæson med masser af konkurrenceerfaring.

I Calgary har vi lave temperaturer og snestorm! Vi er indkvarteret i et luksushotel midt i byen, hvor også den olympiske park ligger, der er kunstigt bygget og består af to skihop, en pukkelbane og Aerials hop.

Ski hilsner fra Maj