Søg
Login
Login faciliteten anvendes p.t. kun af medlemmer der opdaterer hjemmesiden.
 Start Fra medlem til medlem Historier / Beretninger > Nyhedsbrev fra Markus

Nyhedsbrev Markus

Nyhedsbrev fra Markus Kilsgaard, januar 2010

Sæsonstart!
Begyndelsen af november er for alle alpinister en speciel tid. Det er her man finder ud af om al den fysiske træning, og gletchertræningen har givet afkast. Min opladning, har på grund af min rygskade været ekstra speciel. Jeg har under halvt så meget skitid i benene som resten af mine norske konkurrenter. Jeg var derfor utrolig spændt før den første storslalom konkurrence i Geilo. Jeg havde en god følelse før første gennemløb, jeg vidste at det var en bakke jeg har løbet hurtigt i tidligere, og jeg havde selvtilliden til at give fuld gas. Jeg satte hurtigste tid i første gennemløb, i et felt som bestod af det tyske ungdomslandshold, og resten af den norske juniorelite.

Dette var en helt ny oplevelse for mig. Jeg følte derfor også presset lidt ekstra da jeg stod på start før 2. gennemløb. Jeg stod for presset, og løb et rigtig godt 2. gennemløb. Gennemløbet var så hurtigt, at jeg vandt mit første FIS-løb. Det føltes fantastisk, specielt med tanke på min lidt problematiske opladning.

Efter Geilo
Efter Geilo havde vi en uges træning i Hafjell, på rigtig gode forhold. Mit skiløb tog en nyt skridt fremad, og jeg var decideret hurtigst til alle træningerne. Jeg besluttede at smede mens jernet var varmt, jeg rejste derfor til Funäsdalen i Sverige, hvor der var storslalom løb. Jeg løb ekstremt godt i partier, mellemtiderne sagde det samme. Jeg lå kun nogle få hundrededele efter løbere der ligger på omkring 20 punkter og lavere. Desværre var jeg ramt af uheld, og jeg styrtede slemt to dage i streg. Dette gav selvtillide et knæk. Jeg mistede desværre den sidste skarphed der skulle til for at køre rigtig hurtigt. Ambitionerne var dog stadig utrolig høje. Kombinationen af mangel på selvtillid, og høje ambitioner gjorde at jeg styrtede endnu mere, og kørte en masse ud.

Juleferie
Efter 2 fejlede løb i Åre, besluttede jeg mig for at tage juleferie. Julen er for en alpinist det eneste tidspunkt gennem hele vinteren hvor man kan slappe lidt af, og tage et afbræk fra den hektiske hverdag med løb, og træning. Det var derfor utrolig dejligt at få familien på besøg i Hafjell. Der gik dog ikke 100% julegaver og andesteg i den. Jeg fik trænet en del, og arbejdet med at få selvtilliden tilbage.

Udstyret spiller
For første gang føler jeg virkelig at alt mit udstyr spiller perfekt sammen. Støvlerne og skiene som jeg har fået leveret fra Fischers racing-department er utrolig stabile, og ret hurtige. Hjelmene og brillerne fra POC gør også at jeg ikke kommer til skade, når jeg desværre lidt for ofte går på snotten.

Koldt i Lillehammer
I øjeblikket sidder jeg i min stue i Lillehammer, termometeret viser godt under minus 20, tidligt om morgenen er det under 30 minus. Vores træninger er derfor blevet aflyst. Dette har givet plads til andre ting som vi normalt ikke har tid til. På det sidste har jeg spillet meget ishockey sammen med reste af skiholdet i den lokale ishockeyhal.

OL i mine tanker
Jeg er blevet udpeget som OL-aspirant, noget der betyder at har en reel mulighed for at komme af sted til Vancouver i februar. At have muligheden for at blive udtaget til OL er nærmest uvirkelig for mig. Jeg tager til Danmark på tirsdag for at deltage OL-seminaret som foregår i Hvidovre. Her skal jeg møde de andre kandidater, aspiranter, samt spille en venskabelig curlingkamp. Den officielle udtagelse bliver taget sidst i januar. Indtil da kan jeg ikke gøre andet at fokusere på min hovedopgave nemlig mit skiløb.
 

Ski hilsener fra
Markus
+47 954 55 410

Mine sponsorer:
  • KIApro
  • Fischer Danmark
  • Poc Sports Danmark
  • Steep and Deep
  • Initto
  • Hafjell