Søg
Login
Login faciliteten anvendes p.t. kun af medlemmer der opdaterer hjemmesiden.
 Start Fra medlem til medlem Anmeldelser

Anmeldelser

Denne side tænkes udbygget med medlemmernes anbefalinger til gode skidestinationer samt diverse skiudstyr. Indtil dette kommer på plads, har vi bedt Jesper Ljungberg1 komme med hans bedste tips:
På Riksgränsen er der få lifter

Riksgränsen, Sverige – Kategori Off Piste
Med sin placering 300 km fra polarcirklen er Riksgränsen verdens nordligste skicenter. Her findes fantastiske off piste-muligheder med ikke færre end 60 fjeldtoppe, som alle stikker op over 1.200 meter. Og fordi området ligger nord for polarcirklen, kan man få nogle helt specielle skioplevelser her. Området åbner først efter uge 7, men efter april er der lyst hele døgnet, så man kan få nogle rigtigt sjove oplevelser, for eksempel ved at gå randonné midt om natten. Det er en helt særlig oplevelse. Tag dog af sted uden for ferien, kapaciteten på Riksgränsen er ikke særlig stor.

Hokkaido, Japan – Kategori Eventyr
Hokkaido er den nordligste af de fire hovedøer, som Japan består af, og øen har masser af muligheder for spændende skiudfordringer uden for pisterne med den skønneste puddersne. Der findes flere end 60 skisportsområder på øen, men udforsk gerne Furano, Niseko og Rusutu, som hører til i toppen af de bedste.

Med skiene på nakken i St. Anton

St. Anton, Østrig – Kategori Pistefræs/Off Piste
Min Østrigske favorit er St. Anton. Det er et sted, som kun bliver bedre, jo flere gange man er der, fordi man begynder at kende de hemmelige nedfarter. På grund af St. Antons gunstige placering får området meget sne, og det giver en stor sandsynlighed for at finde god off piste-sne. Samtidig er det muligt at finde off piste på flere niveauer fra de brede strækninger i skovområder til de superstejle steder, der kun er for eksperterne.

Val d'Isère, Frankrig – Kategori Pistefræs/Off Piste
Hvis man er villig til at spænde skind under sine ski og vandre op ad bjergene, så er der fede oplevelser at hente i Val d'Isère. Man ikke behøver at gå særligt langt, før der er mulighed for nogle vilde nedture, blandt andet gennem dale, hvor der ikke er liftsystemer. Her findes store, brede stykker og enkelte, lidt smallere og stejlere couloirs, især i området ved Tignes. Men det gælder om at være hurtig, når den nye sne er faldet, for områderne
er relativt let tilgængelige, så der kan være mange om buddet.

Heliskiing på Monte Rosa

Monte Rosa, Italien – Kategori Off Piste
Monte Rosa-bjerget i de italienske alper lægger klippesider til flere skiområder, hvor der er spændende off piste, blandt andet Alagna og Gressoney. Stedet er et af de få i Europa, hvor der er mulighed for heliskiing. Den gode off piste, er især mod Alagna-siden. Området er nemlig ikke så populært, det er mest hr. og fru Italien, som kommer her, og de holder sig på pisterne, så pudderet bliver ikke kørt op så hurtigt.

Xxx – Kategori Børnefamilietur
Bla bla bla.

1Jesper Ljungberg er opvokset i Skiklubben Hareskov. Han har igennem en årække været landsholdsløber, og er nu uddanner i Den Danske Skiskole samt kommentator på Eurosport.