Søg
Login
Login faciliteten anvendes p.t. kun af medlemmer der opdaterer hjemmesiden.
 Start Fra medlem til medlem Råd og tips > Bindingstest

Bindingstest

Bindingstest

Test dine skibindinger – inden de tester dine knæ

Skiferien er for mange årets højdepunkt. Det er frisk luft, motion, storeslået natur og samvær med familie og venner. Forventningerne er store, og de skal de også være – men for mange dansker vil skiferien slutte anderledes end forventet, nemlig med en skade, der kræver lægeassistance og hjemtransport til Danmark.

Knæskader med beskadigede ledbånd er den hyppigst forekommende alvorlige skiskade, som primært sker ved, at skibindningerne ikke udløses ved fald.

Ved at lave en enkelt test af skibindingerne, inden man tager skiliften, nedsætter man risikoen for en ledbåndsskade i knæet.

Du kan nemt justere bindingerne med en skruetrækker
 

Anvisning bindinger billed 1

For-bindingen:

     

1) For-bindingen testes ved at kantstille skien ud til siden

Anvisning bindinger billed 2 2) Drej overkroppen modsat med begge stave i sneen og vrid indad med al kraft. Hvis du lige akkurat kan vride støvlerspidsen ud af forbindingen er den indstillet korrekt Anvisning bindinger billed 3

Bag-bindingen:

     

1) Bag-bindingen testes ved, at du sætter skien så langt tilbage som muligt. Begge skistave skal sættes i sneen foran dig.

Anvisning bindinger billed 4

2) Du skal nu med al din kraft lige netop kunne hive støvlehælen op ad bag-bindingen

Anvisning bindinger billed 5

Kilde: "Test dine skibindinger - inden de tester dine knæ" folder udgivet af: Amtsrådsforeningen, Dansk Skiforbund, Den idrætsmedicinske funktion i Københavns Amt og Europæsiske Rejseforsikring A/S.


Indstilling af bindinger pdf dokument - en artikel af instruktør Flemming Stenvinkel.
Medbring artiklen på din tur, og tjek bindingerne efter skemaet.